Korang mesti suka yang ni juga...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

NEW ARRIVAL! JUBAH RIBEN ARISSA MENYERLAHKAN KEAYUAN GEGIRL DI PAGI RAYA. FREE HEADBAND 50 TERAWAL

NEW ARRIVAL! JUBAH RIBEN ARISSA MENYERLAHKAN KEAYUAN GEGIRL DI PAGI RAYA. FREE HEADBAND 50 TERAWAL
NEW ARRIVAL! JUBAH RIBEN ARISSA MENYERLAHKAN KEAYUAN GEGIRL DI PAGI RAYA. FREE HEADBAND 50 TERAWAL

Menu Produk Manjakuhappy

Ye Lebih mudah untuk memilih item dgn klik ikut kategori dibawahni...

Sunday, August 31, 2014

Berikan Permata kecil anda keselesaan dan ketenangan berpanjangan dengan Stretchable Swaddle Wrap hanya di Manjakuhappy.com



Stretchable Baby Swaddle

Pernahkah anda terfikir, mengapa orang tua-tua dahulu membedung anak mereka?
kebanyakan orang zaman sekarang mengatakan bedung tidak lagi sesuai kerana cuaca yang panas. Hakikatnya, membedung bayi mempunyai kelebihan dan kebaikan yang tersendiri dari sudut kesihatan bayi tersebut. Antaranya:

  • Bayi seperti berada dalam kandungan ibunya sendiri dimana mereka merasakan badan mereka dibaluti dan dilindungi.
  • Dengan membedung, mereka dilindungi dari cuaca yang sejuk dan gigitan nyamuk.
  • Dengan bedungan juga, dapat mengelakkan situasi 'over-react' dimana bayi terkejut oleh sentuhan.
  • Bayi juga perlu tidur yang sempurna dan cukup bagi proses tumbesaran mereka, justeru mereka seharusnya mendapatkan tidur yang cukup dengan membedung.
  • Organ fizikal mereka masih tidak dapat dikawal, justeru hanya dengan membedung dapat mengelakkan mereka dari mencakar muka mereka sendiri.
  • Para ibu-ibu juga mudah untuk mendukung anak mereka yang dibedung kerana mereka tidak meronta-ronta.
  • Dan yang paling utama sekali fungsi bedung ini adalah dapat menenangkan sistem saraf bayi tersebut kerana ketenangan yang diperolehi ketika dibedung.

Jadi kepada anda yang baru nak berjinak-jinak dengan bedung ataupun ini adalah bayi pertama anda, maka eloklah jika dibentuk dan diamalkan sedari kecil agar mereka biasa dengan bedungan ini.

Jika zaman dahulu bedung hanya menggunakan kain batik sahaja, kini tidak lagi, permintaan yang tinggi dari ibu-ibu moden zaman sekarang membuatkan terhasilnya bedung yang ceria, bercorak dan paling utama sekali selesa kepada bayi mereka. kepada mereka yang perihatin dan mengambil berat akan keselamatan dan keselesaan anak mereka, boleh dapat kan 'Strechable Swaddle Wrap' di website kami di www.manjakuhappy.com dan terus membuat tempahan di situ.


Cara Pemakaian Stretchable Swaddle Wrap 



















Stretchable Swaddle Wrap Design: Cream Brown Circle (SSW1)
Price RM: 48





Stretchable Swaddle Wrap Design: Olive Green Mushroom (SSW2)
Price RM: 48





Stretchable Swaddle Wrap Design: Cream Pink Circle Dot (SSW3)
Price RM: 48





Stretchable Swaddle Wrap Design: Blue Cream Mushroom (SSW4)
Price RM: 48






Gendong dan Dakaplah Anak Kecil Anda Dengan Selamat dan Selesa Dengan Soft Baby Wrap Hanya Di Manjakuhappy.com

Soft Baby Wrap

Saya sangat menyukai baby wearing, mendakap bayi dengan mengendong ke mana sahaja anda pergi sememangnya pengalaman yang mengujakan dan seronok. Selama 5 tahun pengalaman dalam mengendong bayi, saya sentiasa mencuba pelbagai alat mengendong bayi seperti pouch sling, ring sling, mei tai, buckle mei tai dan juga beberapa baby wrap. Sepanjang 5 tahun ini, ring sling merupakan baby carrier yg paling serasi dengan saya, tetapi setelah mencuba Soft Baby Wrap ini (sebenarnya ada beberapa baby wrap yg saya cuba juga selain ini) ini adalah baby carrier yang saya rasakan paling selesa dan sesuai untuk cuaca di Malaysia!

Kelebihan ini saya kongsikan dengan anda 
supaya semua ibu di Malaysia boleh mengatakan seperti ini
" I love baby wearing! "
"saya mengendong bayi dengan penuh yakin"
"ada style laa..."
"happy baby wearing"

Ciri-ciri dan kelebihan Soft Baby wrap:

1. sangat mudah dipakai (kena tengok tutorial youtube juga). Praktis depan cermin dulu tau ;)
2. Material campuran cotton dan spandex yang stretchable untuk memudahkan pemakaian. Malah ibu lebih selesa dan tidak panas 
3. Dengan cara yang betul anda boleh mengendong bayi dengan Hands free style! 
4. Mudah dibasuh-cuma masukkan sahaja dalam mesin basuh ;)
5. Mesra penyusuan- sangat fleksibel dan boleh memakai untuk posisi penyusuan bayi
6. Panjang lebih kurang 5 1/2 meter cukup untuk semua saiz ibu sama ada kecil ataupun berbadan besar macam saya! 
7. Rekaan yang ringkas tanpa buckle, strap/tali ataupun snap button ;)
8. Pelbagai warna pilihan yang ceria (saya memilih warna grey :D )

Harga?
promosi pengenalan hanya 
RM149 

Berminat? 
Order online sekarang di website www.manjakuhappy.com  sementara promosi masih ada! 


 







SOFT BABY WRAP WRP1 Green Army
Design: WRP1 Green Army

Promotion Price: RM149

SOFT BABY WRAP WRP2 Pink
Design: WRP2 Pink

Promotion Price: RM149

SOFT BABY WRAP WRP3 Orange
Design: WRP3 Orange

Promotion Price: RM149

SOFT BABY WRAP WRP4 Red
Design: WRP4 Red

Promotion Price: RM149

SOFT BABY WRAP WRP5 Dark blue
Design: WRP5 Dark Blue

Promotion Price: RM149

SOFT BABY WRAP WRP6 Grey
Design: WRP6 Grey

Promotion Price: RM149

SOFT BABY WRAP WRP7 Purple
Design: 
WRP7 Purple
Promotion Price: RM149

SOFT BABY WRAP WRP8 Dark Green
Design: 
WRP8 Dark green
Promotion Price: RM149

SOFT BABY WRAP WRP9 Dark Brown
Design: 
WRP9 Dark Brown
Promotion Price: RM149

SOFT BABY WRAP WRP10 Black
Design: 
WRP10 Black
Promotion Price: RM149

Click Older post to see more collections..

We have more than 1000 style of babykids fashion...click Older post to get more..

We Accept Payment by: