Korang mesti suka yang ni juga...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Kunjungi Butik Manjakuhappy di kajang hari ini juga

Kunjungi Butik Manjakuhappy di kajang hari ini juga
Rasai pengalaman membeli belah bersama si manja di butik terbaru kami di kajang

Menu Produk Manjakuhappy

Ye Lebih mudah untuk memilih item dgn klik ikut kategori dibawahni...

Saturday, October 25, 2014

Membarut Bayi Kini Semudah A B C! Hanya Di Manjakuhappy.com

Pemakaian barut pada bayi sememangnya sudah lama diamalkan sejak dahulu lagi. Setelah menyapu bayi dengan minyak telon sebaik-baiknya ibu memakaikan bayi dengan barut untuk mengurangkan masalah kembung perut. Berbanding dulu, kini barut bayi tampil dengan corak-corak yang menarik, ceria dan warna-warni. Barut bayi bercorak plain semakin mendapat sambutan ibu-ibu kini kerana bayi tampil lebih comel dan ceria walaupun hanya berbarut ;)

Bagi pihak manjakuhappy selain daripada menghasilkan produk yang ceria seperti barut ini. Kami mementingkan kualiti dan kekemasan produk apabila dipakaikan pada bayi. Hasil daripada perbandingan barut kini dengan barut dahulu, barut pada zaman kelahiran saya (80an) dibuat dengan lebih panjang dan lebar yang sesuai dengan saiz bayi cuma warnanya terhad kepada putih sahaja. Ada sesetengah ibu lebih suka barut yang lebih besar dan ada juga ibu yang lebih suka barut kecil dan comel sesuai untuk saiz bayi mereka. jadi kami memahami kehendak anda, kami membawakan Barut Velcro Moden khas buat anda semua. Dengan pilihan 4 Warna Plain eksklusif dari manjakuhappy.com. Anda dan bayi pasti ceria! 


Barut Baby Velcro Modern Design Ivory White BRV4
Design: Ivory White BRV4
Promotion Price: RM7

Barut Baby Velcro Modern Design Mint Green BRV3
Design: Mint Green BRV3
Promotion Price: RM7

Barut Baby Velcro Modern Design Pink Color BRV1
Design: Pink Color BRV1
Promotion Price: RM7

Barut Baby Velcro Modern Design Purple Color BRV2
Design: Purple Color BRV2
Promotion Price: RM7

Thursday, October 23, 2014

Petua Zaman Dahulu Mengekalkan Kelangsingan Badan, Tips Khas Dari Manjakuhappy.com

Kebiasaannya ibu-ibu di Malaysia akan menjadi 'kembang' selepas kelahiran anak kedua, malah ada juga kelahiran anak pertama dah jadi 'kembang'. Mengapa ini semua berlaku? Pemakanan yang betul dah ikut, Senaman ringan pun dah dilakukan. Tapi ramai ibu-ibu di luar sana lupa untuk 'Berbengkung'.

Apa itu 'Bengkung'?

Bengkung adalah kain yang direka khas untuk ibu-ibu selepas bersalin, tujuannya adalah untuk mengembalikan bentuk tubuh badan yang langsing seperti zaman muda dahulu. Banyak kelebihan berbengkung selain daripada melangsingkan badan. Antaranya adalah:

  • Mengembalikan bentuk badan langsing seperti zaman anak muda dahulu.
  • Merapatkan bahagian abdomen perut selepas berlakunya regangan ketika hamil.
  • Membetulkan semual tulang pinggul agar sentiasa dalam keadaan yang optimum.
  • Mengekalkan posisi yang betul dan terbaik terutamanya bagi ibu-ibu yang masih menyusukan anak mereka.
  • Menghalang bahagian perut daripada masuk angin ketika berpantang
  • Mengurangkan sakit pinggang yang berlebihan.
Kepada anda diluar sana yang masih belum berbengkung, atau takut-takut untuk mencuba bengkung, anda terpaksa menerima badan anda yang 'kembang' di kemudian hari, Bertindak sekarang demi menjaga hubungan kekeluargaan anda.

Kami di Manjakuhappy.com membantu anda dengan lebih mudah untuk mendapatkan bengkung ini. memperkenalkan produk terbaharu dari butik kami

"BENGKUNG MAMA VISCOS"

Terdapat 4 warna eksklusif bagi Bengkung Mama Viscos ini. Maroon, Dark Brown, Purple, dan Blue.




Bengkung Mama Viscos Design Blue Color BMV2
Design: Blue Color BMV2
Price: RM48

Bengkung Mama Viscos Design Dark Brown Color BMV3
Design: Dark Brown Color BMV3
Price: RM48

Bengkung Mama Viscos Design Maroon Color BMV4
Design: Maroon Color BMV4
Price: RM48

Bengkung Mama Viscos Design Purple Color BMV1
Design: Purple Color BMV1
Price: RM48

Rahsia Anak Tidur Lena Dalam Dakapan Ibu, Eksklusif Hanya Di Manjakuhappy.com

Reversible Pouch Sling boleh dipakai untuk mengendong bayi yang baru lahir sehingga berat 13kg (iaitu berat maksimum yang paling sesuai dan selesa untuk ibu mengendong bayi). Reversible Pouch Sling ini diperbuat daripada 100% cotton. Terdapat 4 saiz yang berbeza mengikut saiz dan keselesaan pemakai iaitu S,M,L dan XL. Antara kelebihan Reversible pouch sling ialah:
1. Kendong bayi yang paling mudah dipakai.
2. Boleh dipakai untuk mengendong bayi yang baru lahir sehingga berat 13kg.
3. Dengan pemilihan saiz yang betul dan sesuai, ibu tidak perlu lagi risau untuk melonggarkan atau mengetatkan pouch sling. Ibu dengan mudah memasukkan bayi ke dalam pouch sling
4. Tiada tali, ring atau buckle
5. Boleh juga digunakan untuk selimutkan bayi
6. Mempunyai padding di bahagian tepi bagi tujuan menngelakkan kemerahan pada pelipat kaki bayi yg di kendong mengikut cara hip carry
7. Ianya boleh digunakan kedua-dua belah bahagian. Sama ada bercorak ataupun plain.
8. Sangat mudah dilipat dan disimpan di dalam diapers bag



Stretchable Baby Pouch Sling Design Black Alphabet PS1
Design: Black Alphabet PS1
Price: RM88
Size:
S
M
L
XL

Stretchable Baby Pouch Sling Design Brown Colourful Dot PS2
Design: Brown Colourful Dot PS2
Price: RM88
Size:
S
M
L
XL

Stretchable Baby Pouch Sling Design Mint Green Brown Flower PS5
Design: Mint Green Brown Flower PS5
Price: RM88
Size:
S
M
L
XL

Stretchable Baby Pouch Sling Design Purple Candy PS3
Design: Purple Candy PS3
Price: RM88
Size:
S
M
L
XL

Stretchable Baby Pouch Sling Design Purple Paisley PS4
Design: Purple Paisley PS4
Price: RM88
Size:
S
M
L
XL

Pouch Sling sangat sesuai untuk newborn baby sehingga berumur 8-12 bulan.
Pouch Sling mempunyai size iaitu S,M,L dan XL. Ibu perlu mengetahui size yang sesuai sebelum membeli pouch sling. 
Di bawah adalah arahan penggunaan pouch sling. Berserta video penggunaan yang diambil drpd hotsling.com

POUCH SLING, pilihan ibu masa kini.
Bagaimana menentukan saiz sling anda
Cara Pemakaian Pouch Sling

Pelbagai cara untuk memakai pouch sling

Sunday, October 19, 2014

Ring Sling Advanced, Khas Buat Anda Yang Pentingkan Keselamatan Gendongan Anak Disamping Mengikuti Trend Terkini!

Kini muncul dengan design terbaru dan lebih menarik serta size poket yang lebih besar!
Baby Ring Sling Advanced semakin mendapat perhatian ibu zaman sekarang. Lebih mudah untuk mengendong bayi anda tanpa rasa lenguh tangan. Dengan baby sling, ibu tak perlu lagi bawa stroller. Malahan ibu boleh memimpin abang/kakak sambil mengendong adik. Bayi anda akan rasa lebih selesa dalam dakapan ibu seperti di dalam perut, sudah tentu bayi anda boleh tidur dengan lena (melainkan baby lapar nak susuibu!)

Reversible Baby Ring Sling Advanced, More Wide, More Comfortable and with Pocket

Material 100% Cotton - 
Mudah untuk dilipat dan tidak licin semasa memakainya
Reversible Sling - Anda boleh menggunakan kedua-dua belah bahagian fabrik sama ada bercorak ataupun plain ;)
Zippered Pocket - Anda boleh menyimpan lampin, tuala, baby, wallet, kunci kereta dan sebagainya.
Ring Sling - Boleh dilaras size sling mengikut keselesaan pemakai.
Size measurement: 76cm wide x185cm long
Size: Cross body measurement fit from 21inch to 27inch (Ukuran daripada bahu bersilang sehingga ke atas pinggul)


Reversible Baby Ring Sling Advanced Design black paisley RSA3
Design: Black Paisley RSA3
Price: RM129

Reversible Baby Ring Sling Advanced Design black paisley RSA3
Design: Black Paisley RSA3
Price: RM129

Reversible Baby Ring Sling Advanced Design black red multidot RSA4
Design: black red multidot RSA4
Price: RM129

Reversible Baby Ring Sling Advanced Design black red multidot RSA4
Design: black red multidot RSA4
Price: RM129

Reversible Baby Ring Sling Advanced Design Mint green brown flower RSA6
Design: Mint green brown flower RSA6
Price: RM129

Reversible Baby Ring Sling Advanced Design Mint green brown flower RSA6
Design: Mint green brown flower RSA6
Price: RM129

Reversible Baby Ring Sling Advanced Design purple candy RSA1
Design: purple candy RSA1
Price: RM129

Reversible Baby Ring Sling Advanced Design purple candy RSA1
Design: purple candy RSA1
Price: RM129

Reversible Baby Ring Sling Advanced Design red cream colourful polkadot RSA2
Design: red cream colourful polkadot RSA2
Price: RM129

Reversible Baby Ring Sling Advanced Design red cream colourful polkadot RSA2
Design: red cream colourful polkadot RSA2
Price: RM129

Reversible Baby Ring Sling Advanced Design turquoise paisley RSA5
Design: turquoise paisley RSA5
Price: RM129

Reversible Baby Ring Sling Advanced Design turquoise paisley RSA5
Design: turquoise paisley RSA5
Price: RM129

Reversible Baby Ring Sling Advanced Design white alphabet mint green RSA7
Design: white alphabet mint green RSA7
Price: RM129

Reversible Baby Ring Sling Advanced Design white alphabet mint green RSA7
Design: white alphabet mint green RSA7
Price: RM129






Saturday, September 27, 2014

Anak Yang Sempurna Bermula Dari Susuan Yang Sempurna, Berikan Yang Terbaik Buat Si Manja Anda

Keselesaan adalah perkara yang penting semasa penyusuan. Terutama sekali ketika menyusu di khalayak ramai seperti di Pusat membeli belah, Restoran, Hospital atau di mana sahaja. Hindarkan rasa malu ataupun tertekan apabila bayi menangis nak menyusu pada waktu sibuk ini dengan memakai Nursing Cover atau Kain Pelindung ketika penyusuan. Pelbagai corak dan warna, ibu pun boleh bergaya semasa menyusukan bayi anda. Tak perlu dah minta suami 'cover-cover' ataupun menutup dengan kain lampin! ;)

Material 100% Cotton - Cotton jenis ringan yang sangat selesa dan sesuai semasa menyusukan bayi
Peek-A-Boo Window- Boleh main baa cak dengan baby ;) sebenarnya untuk kita meninjau baby semasa menyusu.
Adjustable Strap - Tali Nursing cover yang boleh laras ikut keselesaan ibu. Seperti memakai apron kat leher.

Mengapa nursing cover sangat diperlukan oleh ibu yang menyusukan bayi?
Susu ibu adalah susu terbaik untuk bayi. Ibu sangat digalakkan memberi susu ibu kepada bayi sejurus selepas kelahiran secara eksklusif sehingga bayi berumur 6 bulan. Pemberian susu ibu kepada bayi pada masa yang tetap dan kerap dapat menggalakkan pengeluaran susu ibu. Apatah lagi sekiranya bayi menangis hendak menyusu terutama apabila anda berada di luar seperti pusat membeli belah, klinik atau hospital, di rumah kenduri, taman permainan atau di mana sahaja. Apabila berada dalam keadaan ini, ibu perlu mencari tempat penyusuan ataupun tempat tersorok untuk menyusu kerana tidak selesa menyusu di khalayak ramai. Malu atau tidak selesa tidak lagi menjadi penghalang anda untuk menyusukan bayi kerana nursing cover/breastfeeding shawl boleh menutupi daripada dilihat oleh orang ramai semasa penyusuan. 

Manjakuhappy Nursing Cover membantu anda sebagai pelindung semasa penyusuan 
Antara kelebihan Reversible Nursing Cover ini ialah saiz yang besar dan sesuai untuk semua ibu. Nursing Cover ini dapat menutupi sebahagian besar badan anda semasa penyusuan di samping anda boleh melihat bayi semasa menyusu dengan adanya peekaboo window.

Antara kelebihan secara terperinci Reversible Nursing Cover

Reversible Nursing cover 
Made from 100% Cotton with 2 different colors of matching fabric that makes it reversible! Yes! you can use both side ;) 
Diperbuat daripada kain 100% cotton 2 warna corak yang telah dipadankan supaya ibu boleh mengunakan kedua-dua belah nursing cover

Long and wide enough to fit most moms
The dimension of this nursing cover is 39''x 25''which is plenty large for any mom.
Saiz yang sangat besar 39 inci panjang dan 25 inci lebar sangat sesuai untuk semua ibu. Ibu juga lebih yakin semasa menyusukan bayi.

Rounded corner
This nursing cover contoured in rounded corner shape which provide sufficient coverage
Nursung Cover ini berbentuk berbucu bulat supaya lebih tampak menarik
Rounded corner shape


Peek-a-boo window 
The Boning in the neckline made from 17 inch flexible plastic that can bend and it is stiff enough to hold the fabric away from your baby's face. It's allow ventilation as well as direct eye contact with the
Peekaboo window membolehkan ibu melihat bayi semasa penyusuan disamping mengekalkan keselesaan bayi semasa menyusu dengan pengaliran udara yang baik
 baby
peekaboo window

Adjustable Neck Strap
For each nursing cover offers an adjustable neck strap (use webbing buckle ring) for perfect and secure fit
Ibu juga boleh melaras tali nursing cover mengikut keselesaan dan saiz leher ibu

Adjustable Neck Strap

Nursing Cover pouch bag
It's comes with same design pouch bag that can easily stored into your handbag or diapers bag.
Setelah digunakan, ibu boleh menyimpan ke dalam uncang nursing cover dan lebih mudah dan kemas disimpan didalam beg tangan. 
same design Nursing Cover pouch bag

Kepada semua ibu-ibu yang menyusukan bayi, dapatkan reversible nursing cover sekarang demi keselesaan dan privasi semasa menyusukan bayi anda

Terdapat pelbagai corak sama ada anda meyukai corak yang lebih abstract dan bertemakan bunga sedap mata memandang, ataupun corak kartun yang lebih menarik minat bayi anda semasa penyusuan.
Ibu juga boleh jadikan nursing cover sebagai selimut bayi semasa berada diluar :)

Reversible Nursing Cover With Adjustable Neck Strap And Pouch Bag Design Light Purple Paisley NCR2
Design: Light Purple Paisley NCR2
Price: RM58

Reversible Nursing Cover With Adjustable Neck Strap And Pouch Bag Design Peach Bunga Raya Light Purple NCR4
Design: Peach Bunga Raya Light Purple NCR4
Price: RM58

Reversible Nursing Cover With Adjustable Neck Strap And Pouch Bag Design Pink Grey Leopard Printed NCR1
Design: Pink Grey Leopard Printed NCR1
Price: RM58

Reversible Nursing Cover With Adjustable Neck Strap And Pouch Bag Design Pink Paisley NCR5
Design: Pink Paisley NCR5
Price: RM58

Reversible Nursing Cover With Adjustable Neck Strap And Pouch Bag Design Red Black White Flower NCR3
Design: Red Black White Flower NCR3
Price: RM58

Tuesday, September 23, 2014

Berikan Anak Kecil Anda Susuan Yang Sempurna Dimana Jua Tanpa Keraguan

Nursing Cover with Pouch and Peek-a-boo window with adjustable neck strap Design Blue Checkered Bear NCP19
Design: Blue Checkered Bear NCP19
Price: RM48

Nursing Cover with Pouch and Peek-a-boo window with adjustable neck strap Design Blue Plaid Mickey NCP29
Design:Blue Plaid Mickey NCP29
Price: RM48

Nursing Cover with Pouch and Peek-a-boo window with adjustable neck strap Design Blue Traffic Cars NCP27
Design: Blue Traffic Cars NCP27
Price: RM48

Nursing Cover with Pouch and Peek-a-boo window with adjustable neck strap Design Brown colourful little elly NCP33
Design: Brown colourful little elly NCP33
Price: RM48

Nursing Cover with Pouch and Peek-a-boo window with adjustable neck strap Design Colourful Teratai black NCP17
Design: Colourful Teratai black NCP17
Price: RM48

Nursing Cover with Pouch and Peek-a-boo window with adjustable neck strap Design Cream Little elly NCP26
Design: Cream Little elly NCP26
Price: RM48

Nursing Cover with Pouch and Peek-a-boo window with adjustable neck strap Design Green Turquoise Paisley NCP25
Design: Green Turquoise Paisley NCP25
Price: RM48

Nursing Cover with Pouch and Peek-a-boo window with adjustable neck strap Design Grey english flower NCP32
Design: Grey english flower NCP32
Price: RM48

Nursing Cover with Pouch and Peek-a-boo window with adjustable neck strap Design Grey little elly NCP34
Design: Grey little elly NCP34
Price: RM48

Nursing Cover with Pouch and Peek-a-boo window with adjustable neck strap Design Grey Zebra printed NCP16
Design: Grey Zebra printed NCP16
Price: RM48

Nursing Cover with Pouch and Peek-a-boo window with adjustable neck strap Design Light Purple Turquoise NCP20
Design: Light Purple Turquoise NCP20
Price: RM48

Nursing Cover with Pouch and Peek-a-boo window with adjustable neck strap Design Olive Pink Cupcakes NCP22
Design: Olive Pink Cupcakes NCP22
Price: RM48

Nursing Cover with Pouch and Peek-a-boo window with adjustable neck strap Design Orange Mushroom Little Bird NCP18
Design: Orange Mushroom Little Bird NCP18
Price: RM48

Nursing Cover with Pouch and Peek-a-boo window with adjustable neck strap Design Orange Tiger Printed NCP35
Design: Orange Tiger Printed NCP35
Price: RM48

Nursing Cover with Pouch and Peek-a-boo window with adjustable neck strap Design Peach Colourful Spec NCP21
Design: Peach Colourful Spec NCP21
Price: RM48

Nursing Cover with Pouch and Peek-a-boo window with adjustable neck strap Design Pink orange polkadot flower NCP24
Design: Pink orange polkadot flower NCP24
Price: RM48

Nursing Cover with Pouch and Peek-a-boo window with adjustable neck strap Design Pink Paisley NCP30
Design: Pink Paisley NCP30
Price: RM48

Nursing Cover with Pouch and Peek-a-boo window with adjustable neck strap Design Pink Plaid Mickey NCP31
Design: Pink Plaid Mickey NCP31
Price: RM48

Nursing Cover with Pouch and Peek-a-boo window with adjustable neck strap Design pink red apple NCP28
Design: pink red apple NCP28
Price: RM48

Nursing Cover with Pouch and Peek-a-boo window with adjustable neck strap Design Yellow colorful house NCP23
Design: Yellow colorful house NCP23
Price: RM48

Click Older post to see more collections..

We have more than 1000 style of babykids fashion...click Older post to get more..

We Accept Payment by: