Korang mesti suka yang ni juga...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

NEW ARRIVAL! JUBAH RIBEN ARISSA MENYERLAHKAN KEAYUAN GEGIRL DI PAGI RAYA. FREE HEADBAND 50 TERAWAL

NEW ARRIVAL! JUBAH RIBEN ARISSA MENYERLAHKAN KEAYUAN GEGIRL DI PAGI RAYA. FREE HEADBAND 50 TERAWAL
NEW ARRIVAL! JUBAH RIBEN ARISSA MENYERLAHKAN KEAYUAN GEGIRL DI PAGI RAYA. FREE HEADBAND 50 TERAWAL

Menu Produk Manjakuhappy

Ye Lebih mudah untuk memilih item dgn klik ikut kategori dibawahni...

Tuesday, August 25, 2015

" 3 HARI SAHAJA " Klik Di Sini Untuk Jadi Orang Terawal.



"OFFER 3 HARI JE SEMPENA HARI MERDEKA..."
.
Berita baik utk mommies semua! Sempena hari merdeka ni, ada offer kaw-kaw special utk mommies yg tgh cari baby carrier. You all JIMAT sehingga RM20! OFFER ini AKAN DIBUKA bermula hari Sabtu, Ahad dan Isnin pada 29-31 Ogos 2015 di butik online manjakuhappy.com dan butik Kajang jam 10 pagi.
.
Tapi, ada jugak berita buruknya, setiap baby carrier ni STOK TERHAD ada kurang 50 UNIT je. Bila habis, kenala tunggu restock pulak. Harga akan kembali ke harga sebenar selepas habis offer.
.
Best ke best? Sila komen "Bestnya, saya nak offer tu!"
.
.
.
======================================
7 KELEBIHAN BER'BABYWEARING' KENA TAHU
======================================
.
✔ BAYI KURANG MENANGIS
Kajian mendapati "baby wearing" selama 3 jam sehari dapat mengurangkan tangisan bayi sebanyak 43% secara keseluruhan dan 54% pada waktu malam
.
✔ MEMBANTU PROSES TUMBESARAN DGN CEPAT
Bayi baru lahir memerlukan pemerhatian yang lebih dan kajian menunjukkan sentuhan ibu dapat membantu dalam proses tumbesaran bayi dengan lebih cepat.
.
✔ IBU MUDAH MEMBACA GERAK GERI BAYI SEBELUM MEREKA MENANGIS
Interaksi antara anda dan anak lebih baik apabila ibu bapa berjaya membaca gerak geri bayi terlebih dahulu sebelum mereka menangis
.
✔ ANAK TAK TERABAI WALAU BANYAK KERJA
Memudahkan anda melakukan aktiviti harian tanpa mengabaikan keperluan dan kehendak anak
.
✔ KEDUDUKAN KAKI BAYI YANG SELAMAT
Kedudukan kaki bayi, atau lebih dikenali sebagai "M" POSITION ( seperti mencangkung ) adalah yang terbaik dan paling selamat dan selesa untuk tulang serta tumbesaran mereka
.
✔ BAYI LEBIH SUKA DEKAT IBU
Dakapan ibu bapa adalah dakapan yang paling bermakna kerana disulami kasih sayang berbanding stroller atau buaian.
.
✔ IBU CEPAT RESPON BILA BAYI LAPAR SUSU
Ibu lebih mudah menyusukan anak dan lebih cepat utk respon apabila anak lapar susu
.
.
.
================================
CARA PAKAI BABY CARRIER YG BETUL
================================
.
Nak tau baby carrier tu selamat ke tak bila mommies pakai, kena ingat FORMULA TICKS ni tau!
.
 TIGHT
Kedudukan bayi rapat dengan anda supaya tak melorot ke bawah
.
 IN VIEW ALL TIMES
Anda boleh sentiasa melihat wajah bayi anda
.
 CLOSE ENOUGH TO KISS
Kedudukan aras kepala bayi menghampiri dagu anda yang membolehkan anda mengucupi dahinya
.
 KEEP CHIN OFF THE CHEST
Pastikan jarak antara dagu dan dada bayi sekurang-kurangnya 1 jari anda supaya pernafasan lancar
.
 SUPPORTED BACK
Kain gendong seharusnya dapat menyokong keseluruhan bahagian belakang badan bayi. Bayi duduk secara semulajadi dalam keadaan menegak dimana perutnya merapati anda. Cuba tekan perlahan-perlahan belakang badan bayi, sepatutnya tiada ruang terlalu besar yang menyebabkan badan bayi bergerak menghampiri anda.
.
.
.
===============================
PELBAGAI GAYA BER"BABYWEARING"
===============================
.
Ada beberapa jenis baby carrier di manjakuhappy.com
You all boleh pilih ikut kesesuaian nak pakai waktu bila, umur baby dan bajet.
.
★ SMART MEI TAI (SMT)
- Sesuai untuk baby 4bln - 2thn
- Kalau mommies suka carrier yg boleh support kedua-dua belah bahu bolehlah pilih ni
- Paling best sebab ada Padded shoulder and waist, ada poket, siap ada hood (topi pelindung) ketika baby tidur
- Boleh menampung berat baby sehingga 15kg
- Double Lock safety buckle, boleh laras saiz
- Sesuai untuk pakai dlm jangka masa lebih lama seperti shopping, travel, mahupun bersiar-siar
.
★ MEI TAI ADVANCED (MTA)
- Sesuai utk baby 4bln - 2thn
- Paling best boleh gendong depan atau belakang (front and back carry)
- Ada poket, siap ada hood (topi pelindung) ketika baby tidur
- Boleh menampung berat baby sehingga 15kg
- Saiz boleh laras
- Sesuai untuk dipakai ketika keluar shopping, menunggu giliran di hospital dan bersiar-siar
.
★ RING SLING ADVANCED (RSA)
- Sesuai untuk newborn baby hingga 2 1/2 thn
- Boleh menampung berat baby sehingga 15 kg
- Paling best ada poket berzip boleh letak towel kecik, henfon ke, kunci kereta ke..
- Ada Ring yang boleh laras saiz
- Berat ditampung sebelah bahu
- Reversible!! 2 gaya, boleh pakai sebelah yg printed atau plain
- Sesuai untuk mommies yang nak cepat seperti hantar anak ke nursery, buat kerja-kerja di rumah, mahupun bersiar-siar
.
★ POUCH SLING (PS)
- Paling best sebab senang guna sarung je
- Tak boleh laras saiz
- Boleh menampung berat baby sehingga 13kg
- Berat ditampung sebelah bahu
- Reversible, boleh pakai kedua-dua berlah corak
- Sesuai untuk bersiar-siar, shopping
.
.
.
=================================
APA PULA KATA MOMMIES YG DAH TRY?
=================================
.
"Parenting is MORE EASY with SMART Mei Tai"
- Shahriza Iswa, Eksekutif Bank
.
"Easy to hangout with family while my BABY ATTACH TO ME and still CAN HOLD MY LOVE'S HAND"
- Anna Nazman Mamat, Founder Jom Chanteque
.
"Mudah guna, selesa, MATERIAL TAHAN LASAK, dan sangat MEMBANTU IBU YG SIBUK tanpa mengabaikan bayi...bayi boleh tidur lena dalam dakapan"
- Humisah Huri, Guru
.
"BABY ARSYAD LENA dengan babah dia, senang mommy nak shopping, dua-dua boleh shopping"
- Khairani Dalilah, Penolong Pegawai Tadbir (Audit)
.
"Paling Best bila dapat buat kerja sambil ANAK DEPAN MATA. Memang best!!"
- Suziela, Radiographer
.
*Sebenarnya ada lebih 100 gambar ber"baby wearing'" tapi kita tunjuk sikit je. You all boleh juga boleh tengok gambar yg kita share ni . Nak tengok banyak lagi gambar Sila klik sini http://bit.ly/happybabywearing
.
.
.
=====================
ALA..TAKTAU CARA PAKAI
=====================
.
FREE CONSULTATION!!
Mommies jangan risau, manual ber 'print' ada disediakan untuk panduan pemakaian.
You all jugak boleh whatsapp je no. 013-2388 200, Insyaallah we all akan guide sebaiknya
.
If you all nak merapatkan silaturrahim dengan yang lain, you all boleh join group Whatsapp "Happy Baby Wearing", ada ramai mommies kat dalam group tu akan bantu you all.
.
Insyaallah, coming soon kita akan buka group fb Happy Baby Wearing invited only
.
.
.
======================================
SPECIAL OFFER UTK FAN FB MANJAKUHAPPY!!
======================================
.
Sebagai tanda penghargaan buat mommies yang Like manjakuhappy page, we all akan BUKA OFFER 1 hari LEBIH AWAL iaitu pada Hari Jumaat, 28 Ogos 2015 bermula JAM 10pagi.
*Shh...diam-diam jgn bgtau org lain,abis2 pun share je..
.
★ SMART MEI TAI (SMT) ★
HARGA SEBENAR - RM197
HARGA OFFER - RM177 sahaja [JIMAT RM20]
.
★ MEI TAI ADVANCED (MTA) ★
HARGA SEBENAR - RM157
HARGA OFFER - RM141 sahaja [JIMAT RM16]
.
★ RING SLING ADVANCED (RSA) ★
HARGA SEBENAR - RM147
HARGA OFFER - RM132 sahaja [JIMAT RM15]
.
★ POUCH SLING (PS) ★
HARGA SEBENAR - RM97
HARGA OFFER - RM87 sahaja [JIMAT RM10]
.
PENTING!!
Just nak remind mommies semua, stok baby carrier ini SANGAT TERHAD hanya ada kurang 50 unit sahaja untuk setiap jenis. Bila stok habis, kenalah tunggu 1-2 bulan lagi.
.
.
.
=================
CAMNE NAK ORDER
=================
.
Mommies boleh pilih mana-mana cara yg you all suke kat bawahni asalkan happy
.
1. Sila KOMEN "Bestnya, saya nak offer tu!"
.
2. Nak WHATSAPP je... Save the date!! Tunggu hari JUMAAT ini, 28 Ogos 2015
jam 10 pagi dan hantarkan
>> Whatsapp "HBW" ke 013-2388 200<<
>> Whatsapp "HBW" ke 013-2388 200<<
>> Whatsapp "HBW" ke 013-2388 200<<
.
3. Kalau you all nak fast respons terus je DAPATKAN SECARA ONLINE, Tunggu hari JUMAAT ini, 28 Ogos 2015 jam 10 pagi you all boleh klik link ni
http://manjakuhappy.com/categories/BABY-WEARING/
http://manjakuhappy.com/categories/BABY-WEARING/
http://manjakuhappy.com/categories/BABY-WEARING/
.
>>masukkan kod voucher (coupon code): "merdeka10"
semasa checkout<<
.
4. Nak datang kedai! Tunggu depan pintu kedai hari JUMAAT ini, 28 Ogos 2015 bermula jam 10 pagi. BISIK-BISIK kat cashier "saya fan fb manjakuhappy"
.
Ni alamat nye ye
waze: Manjakuhappy Kajang
Alamat: No.11A, Jalan Reko Mutiara 1/2
Taman Reko Mutiara, Kajang, Selangor
.
CONSULTATION PERCUMA, sebarang pertanyaan boleh je
whatsapp 013-2388 200 atau bawak baby dtg kedai, we all akan ajar anda basic baby wearing.


Bedung, Tungku Ibu, Tilam adalah antara item yang termasuk dalam MERDEKA SALE!

Kesemua Baby Carrier termasuk dalam penjimatan MERDEKA SALE!

Nursing Cover kegemaran anda juga termasuk dalam MERDEKA SALE!

No comments:

Click Older post to see more collections..

We have more than 1000 style of babykids fashion...click Older post to get more..

We Accept Payment by: