Korang mesti suka yang ni juga...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

NEW ARRIVAL! JUBAH RIBEN ARISSA MENYERLAHKAN KEAYUAN GEGIRL DI PAGI RAYA. FREE HEADBAND 50 TERAWAL

NEW ARRIVAL! JUBAH RIBEN ARISSA MENYERLAHKAN KEAYUAN GEGIRL DI PAGI RAYA. FREE HEADBAND 50 TERAWAL
NEW ARRIVAL! JUBAH RIBEN ARISSA MENYERLAHKAN KEAYUAN GEGIRL DI PAGI RAYA. FREE HEADBAND 50 TERAWAL

Menu Produk Manjakuhappy

Ye Lebih mudah untuk memilih item dgn klik ikut kategori dibawahni...

Sunday, November 13, 2016

BAGAIMANA IBU MENCARI KETENANGAN JIWA DENGAN AL-QURAN



Assalamualaikum wbt istimewa buat ibu-ibu
.
.
Zaman la ni, tekanan tanggungjawab kita sebagai ibu "multitasking" ni, bukan je nak urus rumah tangga. Malah kita juga berhadapan cabaran dlm mendidik anak-anak. Ditambah pulak dgn beban kerja kat ofis. Kadangkala buat kita rasa resah gelisah serba tak kena. Asyik merungut je dalam hati.. namun sampai bila mahu begini?
.
.
Cuba kita lihat jauh ke dalam diri kita...
Bermula drpd bangun tidur, apa perkara pertama yg kita fikir? Pernahkah kita rasa syukur dengan setiap hela nafas....
darah yg mengalir dlm tubuh...
denyutan nadi..degupan jantung..
Syukuri dan rasai Nikmat yg kita masih lagi bernyawa...
Syukur pada Allah milik segalanya...
Subhanallah...Alhamdulillah...Allahuakbar
.
.
Lihat sekeliling kita, Suami, rezki pemberian Allah....
anak-anak adalah rezki dan amanah Allah...
hargai mereka...
berikan senyuman pada mereka... senyum penuh kasih sayang.. peluklah mereka tanda syukur kita atas nikmat kurniaan Allah
.
.
Ayuh ibu, segeralah solat di awal waktu..
tanda kita syukur kita pada Allah atas kurniaannya yg tak ternilai..
Berpagi-pagilah kita dengan ayat-ayat Allah.
Fahami AL-quran serta terjemahannya...
Bukankah ia merupakan penawar?
Ya benar ibu, Al-Quran adalah penawar hati
.
.
Wahai ibu,mari kita sama2 sentiasa perdengarkan ayat-ayat Al-quran di segelinap penjuru rumah..
Jadikan membaca Al-quran amalan kita satu keluarga.
Hadiahkan buat yang tersayang.



Firman Allah

1. Mendengar Bacaan Audio Al-quran

"Sesungguhnya (keterangan-keterangan dan peristiwa-peristiwa) yang tersebut itu, tidak syak lagi mengandungi pengajaran bagi sesiapa yang mempunyai hati (yang sedar pada masa membacanya), atau yang menggunakan pendengarannya dengan bersungguh-sungguh (kepada pengajaran itu) dengan menumpukan hati dan fikiran kepadanya"

(Qaaf 50:37) 
.
.
2. Membaca Al-Quran

"Sesungguhnya orang-orang yang selalu membaca Kitab Allah dan tetap mendirikan sembahyang serta mendermakan dari apa yang Kami kurniakan kepada mereka, secara bersembunyi atau secara terbuka, mereka (dengan amalan yang demikian) mengharapkan sejenis perniagaan yang tidak akan mengalami kerugian"

(Faatir 35:29).
.
Kami, ingin mengajak ibu mengamalkan bacaan ayat suci Al-quran di rumah dengan terjemahannya sekali. Marilah sama-sama kita hayati ayat-ayat Allah serta maknanya.
.
.

ADAKAH IBU TERCARI-CARI AL-QURAN TERJEMAHAN BERSERTA AUDIO AL-QURAN?

Kak Dina dan juga partner powervendor kami Lynn serta Anne bergabung utk membantu ibu mencari ketenangan jiwa dengan  Al-Quran serta Audio Al-quran supaya impian ibu merealisasikan keluarga yg mencintai Al-quran juga tercapai



AL-QURAN TERJEMAHAN (TERBITAN KARYA BESTARI)


 (+) AL-QURAN RESAM UTHMANI TERJEMAHAN BAHASA MELAYU - Diluluskan oleh Lembaga Tasheh Al-Quran Kementerian Dalam Negeri
.
.
(+) TAJWID BERWARNA- memudahkan pembacaan dengan mengenal bacaan tajwid melalui warna
.
.
(+) HARD COVER-  Jenis Kulit Keras supaya tahan dan tak mudah koyak
.
.
(+) JENIS KERTAS- Kertas Khusus Al-Quran
.
.
(+) BONUS -Tali dan kertas penanda panduan tajwid
.
.
(+) 5 PILIHAN mengikut tema dan kesesuaian. Dilengkapi dengan tema mengikut Ibadah, Muamalah, Akidah, Kisah Nabi dan Rasul, Sirah Nabi Muhamaad SAW, Asmaul Husna,
.
.

(+) DILENGKAPI TERAPI QURANI- bersumberkan Hadis Sahih dan KItab Tafsir Muktabar


KEISTIMEWAAN RADIO AUDIO AL-QURAN

(+) BACAAN LENGKAP 30 JUZU' - Bacaan oleh Sheikh Mashary Al-Afasy.
.
.
(+) TERJEMAHAN 114 SURAH - Bacaan surah dan Terjemahan Bahasa Melayu ayat demi ayat.
.
.
(+) QUALITI AUDIO BACAAN YG TERANG DAN JELAS- memudahkan kita menyemak cara bacaan dengan tajwid yg betul
.
.
(+) AYAT RUQYAH- disarankan oleh pengamal perubatan Islam untuk dipasang di rumah dan pejabat
.
.
(+) PILIHAN KOD SURAH/ TERJEMAHAN- hanya tekan kod untuk memilih bacaan surah atau terjemahan mengikut manual yg disediakan. Contoh 1: Al-fatihah, 18: Al-kahfi, 36: Yasin
.
.
(+) BONUS 29 CERAMAH AGAMA- antaranya Bacaan Al-fatihah yg betul, Solat sempurna, Haid & Nifas
.
.
(+) BONUS 32 - Marhaban, berzanji dan Nasyid pilihan
.
.
(+) SAIZ KECIL DAN RINGAN  (11.5.cm x 7cm) -  Mudah dibawa dengan saiz poket berat 212gm. Boleh simpan dalam handbag je
.
.
(+) BATERI BOLEH DICAS GUNA USB KABEL - Menggunakan bateri handphone dan boleh dicas
.
.
(+) FUNGSI RADIO- boleh juga set untuk dengan radio IKIM. Autoscan utk set channel.
.
.
(+) BATERI TAHAN LAMA - Sehingga 7-8 jam jika berterusan buka (on)
.
.
(+) USB juga disediakan untuk disambung dengan komputer



PAKEJ ISTIMEWA BERSAMA AL-QURAN TERJEMAHAN DAN RADIO AUDIO AL-QURAN FREE TASBIH DIGITAL

PAKEJ JYT1






PAKEJ JIWA YG TENANG 1
SET ALQURAN TERJEMAHAN AL-HAMBRA DAN RADIO AUDIO QURAN

KOD JYT1

FREE Tasbih Digital

HARGA: RM229



.
.

PAKEJ JYT2
PAKEJ JIWA YG TENANG 2
SET ALQURAN TERJEMAHAN MUFASSIR DAN RADIO AUDIO QURAN

KOD JYT2

FREE Tasbih Digital

HARGA: RM229





PAKEJ JYT3
PAKEJ JIWA YG TENANG 3
SET ALQURAN TERJEMAHAN AR-RIYADH DAN RADIO AUDIO QURAN

KOD JYT3

FREE Tasbih Digital

HARGA: RM219




PAKEJ JYT4
PAKEJ JIWA YG TENANG 4
SET ALQURAN TERJEMAHAN AL-HARAMAIN DAN RADIO AUDIO QURAN

KOD JYT4

FREE Tasbih Digital

HARGA: RM229




PAKEJ JYT5 SET RADIO AUDIO QURAN SAHAJA 


PAKEJ JIWA YG TENANG 5
RADIO AUDIO QURAN

KOD JYT5

FREE Tasbih Digital

HARGA: RM160



SEMUA ITEM READY STOK DAN BOLEH DIPOS (sticker al-quran akan dilekatkan)
STOK RADIO AUDIO QURAN SANGAT TERHAD,

ORDER SEKARANG SEBELUM KEHABISAN STOK

BERMINAT?

 ✆ WHATSAPP

>> WHATSAPP "JYT" ke 013-2388200 <<
>> WHATSAPP "JYT" ke 013-2388200 <<
>> WHATSAPP "JYT" ke 013-2388200 <<

✔ ORDER DI WEBSITE
Ibu leh gak order terus kat web (Senang sangat, ada kemudahan Credit Card, IPAY88 dan FPX disediakan)

www.manjakuhappy.com

☎ CALL US: 013-2388 200 / 012-4533780

Nak datang Butik?

Manjakuhappy.com
No.11A, Jalan Reko Mutiara 1/2,
Taman Reko Mutiara
43000 Kajang
Selangor
MALAYSIA

Ibu boleh juga guna waze klik je https://waze.to/lr/hw282u388m
atau cari "manjakuhappy kajang



No comments:

Click Older post to see more collections..

We have more than 1000 style of babykids fashion...click Older post to get more..

We Accept Payment by: